Choklad Companiet

Det regnade ute och när vi äntligen öppnade dörren till Choklad Companiet slog en tung och varm doft emot oss.  Vi som var sugna på choklad hade definitivt kommit rätt. Montrarna var fyllda med chokladpraliner och annat dylikt, hemmagjord glass och det fanns inte bara en chokladsmak att välja på.


Men de stackarna som inte var sugna på choklad hade tyvärr kommit helt fel. Deras tidigare specialitet, stora krämiga muffins är för länge borttagna och i stället fanns det några få Copcake ensamma i den stora glasmontern, även här de flesta med choklad smak.


Efter en stunds velande kom vi fram till vad vi ville avnjuta denna måndagseftermiddag, vilket inte var det lättaste. Men det är det ju aldrig när man ska välja fika.


Tiffy tog två ynka kakor, som förövrigt såg ganska så goda ut. Till det en kopp te och det gick på 39 kr


Aida höll sig till latten, som på tidigare café besök, som här gick på 27kr. Det hördes inga klagomål från henne, så jag tror den var godkänd.


Sedan var det Elin som var sugen på glass i det ruggiga vädret och provade på chokladsorbet, choklad men kokos och chili och choklad med lavendel. En stor variation, vilket hon förklarade med ett enormt chokladsug. Själv tyckte jag dessa smaker var lite väl speciella men elin satt riktigt och njöt medan hon år och lyssnade på Sofies berättelser från sin resa. Tre kulor resulterade i 30 kr.


Sofie som är en aning brunare denna vecka och precis hemkommen från Spanien tog en copcake med banan, choklad smak och en kopp te. Han köpte även en ynka liten kola som hon gav 12kr för. Allt som allt blev det 60kronor.


Jag gjorde som Sofie och tog en copcake men med dumle smak. Till det söta blev det en kopp kaffe. Men eftersom man var tvungen att handla för minst 50 kr med kort vart jag "tvungen" att handla en chokladpralin med, vilket inte var svårt att få ned. Det var betydligt svårare att välja bland alla sorter. Till slut blev priset 52 och det var bara för mig att dra kortet.




Vill även passa på att nämna några ord om inredningen. Man får känslan av att man stigit in i en mycket snygg..... affär.  Den lite stela stilen gör inte caféet till en mötesplats där man vill sitta länge och väl och prata.  När man har ätit upp, då går man.  Självklart gällde inte denna oskrivna regel oss, som satt kvar ett bra tag och pratade.





Kommentarer
Postat av: Louise

Mmm, vad mysigt det lät! :)

2008-09-16 @ 15:38:18
URL: http://aboutlouise.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0