Papa Grappa

Papa Grappa är inte bara en pizzeria och restaurang, det är ett fik också! Utifrån ser detta fik väldigt spännande ut men besvikelsen var stor när vi upptäckte att utbudet var väldigt dåligt. Alldeles för få bakverk och höga priser gjorde mig skeptisk. Om man tycker att modern, fräsch design är mysigt så kan man säkerligen njuta här. Men jag som frälsar "farmors möbler" tyckte atmosfären var lite stel. 
   Saras upplevelse på toaletten var väldigt komisk, då hon inte hittade tolettrullen. Hon fann den, efter mycket letande, kamoflerad i orange! Måste säga att jag mer hade uppskattat ett större sortiment av bullar och kakor än att toapappret matchar kaklet.
   Vi hade ändå en trevlig stund trots dryg personal som lät oss stå och vänta ett bra tag innan vi fick betala. Alex önskan om att slippa de torkade tomaterna i sin varma macka nekades med kommentaren "Du får peta i din egen mat". Men jag antar, och hoppas, att det är bättre service på restaurangen.

Prislista:
Alex: 2 varma mackor för 100 kr (mackorna hette något i stil med "Pagini".) Väldigt god men minus för att han själv fick ta bort tomaterna.
Aida: Latte 26 (bör nämnas att den nästan var hälften så stor som Latten från Curiosa)
Elin: En macka för 49 kr Samma macka som Alex och den var oerhört god men inte mycket mat med tanke på priset.
Sofie: Lasagne för 69 kr. God men udda smak.
Sara: Egengjord glass. 1Kula: 24 kr 2kulor: 34 kr. God men Sara såg inte alltför imponerad ut. Kulorna var VÄLDIGT små.

//Elin


Fräcka Frökens

Så var det dags igen. Denna gång hamnade vi på Fräcka vid drottninggatan med utsikt över Lindahls. Fräcka har ett stort utbud av läckra smörgåsar, sallader och annat som man skulle kunna betrakta som en "lätt" lunch. Detta utnyttjades av Alex och Sofie. Sofie slog på stort med en läcker kycklingmacka med curry-"klägg" som såg otroligt gott ut som jag tror gick på 55 kr. Alex gav sig på toast med rikligt mycket sallad till (plus i kanten). Själv var jag inte alls intresserad av något matigt och beställde en kladdkaka med vaniljsås (allternativt grädde) med en pago och detta gick på 54 kr. Smarrigt! Tiffany och Aida nöjde sig med Kaffe Latte på 29 kr/st eftersom de varit så "fräcka" (ordvits) att de fikade INNAN de mötte upp oss.

Detta café har en ganska mysig atmosfär men inbjuder inte till att diskutera för privata saker. Här är ofta mycket folk, vilket tyder på att det är väldigt populärt. Om man vill sitta på ett ställe med utsikt över vad folk utanför har för sig så är Fräcka perfekt, det är bara att bänka sig precis framför fönstren. Om man inte har turen att hamna i någon av sofforna så måste det betonas att detta inte är ett fik där man sitter flera timmar, ryggsmärtor kan uppkomma.

puss
 
//Elin


Wayne's Coffee

Okej, ni får självklart skylla lite på mig. Lite. Uppdateringar ska ske här i bloggen varje måndag! Idag är det.. inte måndag. Anyway så har jag i vilket fall minne ifrån måndags då vi fikade på Wayns Coffée.

Eftersom vi näst intill varje måndag har hittat små farmor-caféer så bestämde vi oss denna måndag för ett lite mer kännt ställe. Det faller självfallet inte samma nivå på mysfaktor när du inte befinner dig i farmors vardagsrum, men stilrent och glada färger finns det i varje fall gott om. Gott om folk också, vilket betyder att det är omtyckt av många! :)

Vad som beställdes låter jag er själva få ta er en titt på, jag är för lat nu, såhär dags. Jag ger er även en titt på hur vi som fikar vareviga måndag faktiskt ser ut! Även om de flesta som läser bloggen antagligen känner oss. But still...

    (sallad; en uppäten bagle)
 

Vi bjuder på en helfin bild på tha gaang. AlexSANDER in the middle like a real pimp, aka gästbloggare.

peace, SOFIE


RSS 2.0