Villa Nestor

Nu är det äntligen måndag igen och villa nestor har äran att få besök av vårat idag ovanligt lilla gäng som bestod av mig (Sara ) Elin och veckans gäst Malin.


Äntligen fick jag gå till det här lilla gulliga fiket jag tjatat om så länge. Och jag blev inte ett dugg besviken, snarare mer positiv och tänkte: hit ska jag ta med mig mormor någon gång. För det var den känslan man fick. Ett mormorfik! Så här skulle du trivts bra Sofie. Stor kritik och besvikelse för att varken du eller Tiffy kom.


Men som sagt ett urmysigt fik som måste besöka, antingen med mormor eller med vännerna.

För att citera Elin "hit går man inte för att kolla på killar, det gör man bättre på fräcka" men ni som redan har pojk- flickvän kan ju gå hit.


Sedan var det själva fikat!

Det var svårt att välja eftersom utbudet var stort och det fanns allt ifrån små kakor till stora mastiga tårtbitar. Men för mig blev det till slut en Polly brownies och ett stort glas färskpressad apelsinjuice för 44kr.


Elin tog en smarrig Snickerskaka och ett glas hemlagad saft. Väldigt ovanligt med hemlagat men ett stort plus i kanten och ännu en sak som bidrog till att man kände som om man hamnat hemma hos mormor. Detta gick på 35kr. Men måste också tilläggas att vi saknade latten. I ställt kunde de erbjuda färskt, malet kaffe, vilket inte Elin som nyss testat på den milda smaken av latte var intresserad av.


Sedan var det Malin som testade på kärleksmums för 19kr och till det blev det citron vatten.


Nedan följer en länk till caféets egen hemsida, där du finner öppettider med mera. Klicka dig vidare till  Villa Nestor nere i vänstra hörnet.
http://www.broadwaykonditori.se/start.html


Broadway Express

Today tillbringade caféechecks ledning samt jag gästskribenten Alex på Café Broadway Express.
Broadway Express var ett väldigt mysigt café som har sett för mycket på 50-tals filmer. Inredningen var i stort sett snodd från vår klassiska musikalfilm Grease, vilket jag DEFFINITIVT inte tycker är något negativt. Tiffany, Sara och Sofie ansågs sig vara de priviligerade i samlingen och utan pardon satte sig i den avskurne cadillac soffan. När placeringen var avklarad, så udersökte vi vad caféet hade att bjuda på. Enligt mig så känndes det lite klent med endast några få bakverk. Det fanns någon sorts Brownie med färgglada marsmellows på, sen fanns det ju såklart negerbollar. Enligt vad jag upplevde så fanns det möjlighet att köpa sig mackor och sallader. Så jag tror att de inte bara söker fika kunder utan även lunch kunder.

Jag beställde en negerboll och en latte. Latten var superb, riktigt bra var den! Negerbollen var sådär, inte den bästa jag käkat men helt klart ok. Dock det bästa med hela caféet var deras muggar. Dom var de häftigaste muggar jag någonsin sett, de tar starbucks!

Tyvärr har jag inte sådan koll på vad de andra beställde. Tiffany var nöjd med sin latte, hon tyckte den var väldigt god.
Elin provade på deras egna läsk, jag frågade aldrig vad hon tyckte om den men den såg god ut iallfall. Sofie drack en smoothie, antar att den var god. Sara drack en latte med, antar med att hon tyckte den var god.

Allt som allt så var det en väldigt skön miljö och god latte. 

/// alex


Choklad Companiet

Det regnade ute och när vi äntligen öppnade dörren till Choklad Companiet slog en tung och varm doft emot oss.  Vi som var sugna på choklad hade definitivt kommit rätt. Montrarna var fyllda med chokladpraliner och annat dylikt, hemmagjord glass och det fanns inte bara en chokladsmak att välja på.


Men de stackarna som inte var sugna på choklad hade tyvärr kommit helt fel. Deras tidigare specialitet, stora krämiga muffins är för länge borttagna och i stället fanns det några få Copcake ensamma i den stora glasmontern, även här de flesta med choklad smak.


Efter en stunds velande kom vi fram till vad vi ville avnjuta denna måndagseftermiddag, vilket inte var det lättaste. Men det är det ju aldrig när man ska välja fika.


Tiffy tog två ynka kakor, som förövrigt såg ganska så goda ut. Till det en kopp te och det gick på 39 kr


Aida höll sig till latten, som på tidigare café besök, som här gick på 27kr. Det hördes inga klagomål från henne, så jag tror den var godkänd.


Sedan var det Elin som var sugen på glass i det ruggiga vädret och provade på chokladsorbet, choklad men kokos och chili och choklad med lavendel. En stor variation, vilket hon förklarade med ett enormt chokladsug. Själv tyckte jag dessa smaker var lite väl speciella men elin satt riktigt och njöt medan hon år och lyssnade på Sofies berättelser från sin resa. Tre kulor resulterade i 30 kr.


Sofie som är en aning brunare denna vecka och precis hemkommen från Spanien tog en copcake med banan, choklad smak och en kopp te. Han köpte även en ynka liten kola som hon gav 12kr för. Allt som allt blev det 60kronor.


Jag gjorde som Sofie och tog en copcake men med dumle smak. Till det söta blev det en kopp kaffe. Men eftersom man var tvungen att handla för minst 50 kr med kort vart jag "tvungen" att handla en chokladpralin med, vilket inte var svårt att få ned. Det var betydligt svårare att välja bland alla sorter. Till slut blev priset 52 och det var bara för mig att dra kortet.




Vill även passa på att nämna några ord om inredningen. Man får känslan av att man stigit in i en mycket snygg..... affär.  Den lite stela stilen gör inte caféet till en mötesplats där man vill sitta länge och väl och prata.  När man har ätit upp, då går man.  Självklart gällde inte denna oskrivna regel oss, som satt kvar ett bra tag och pratade.





Bagarstugan

Norrköping är en stad med ett väldigt stort urval utav caféer, detta lada vi märket till under torsdagen då det var dags att ännu en gång bestämma vart vi skulle tillbringa några av torsdagens timmar.

Efter många olika förslag så kom förslaget Bagarstugan upp, det ligger i området Knäppingsborg i centrala Norrköping. Hela området är ett nybyggt område med en väldigt avslappnad atmosfär med många små söta affärer, och som tur var så var Bagarstugan var inte ett undantag. De lilla mysiga cafét med tre våningar passade oss perfekt i smak, en besvikelse var dock att redan vid klockan halv fem så hade de inte längre kvar allt som stod på menyn - ett stort minus! Vi frågade vilka specialiterna för Bagarstugan var och det var Bullar och varm chocklad.

















Detta beställde vi:

Elin: En varm chocklad dryck, 30.- &  scones med mjukost samt sylt, 33.-

Sara: En varm chockladdryck, 30:- & scones med mjukost samt sylt, 33.-

Aida: En Latte, 27:- & en stor bulle, 17 :-

Tiffany: En Latte, 27:- & scones med mjukost samt sylt, 33.-



Allting smakade väldigt gott och vi var alla mätta och belåtna när det var dags att se hur det fungerade att samtala på detta söta café med väldigt bekväma stolar, och visst funkade det helt fantastiskt, som vanligt.

Bagarstugan är ett perfekt café om man känner att man inte vill vara där allt folk oftast hänger, om man vill samtala eller bara finna lugn och ro, och det var även någonting vi gjorde, dock synd att det stängde redan klockan 18.00.










Mätta och belåtna



RSS 2.0